Individuele gesprekken

15

ruim 15 jaar ervaring

6084

kopjes koffie, thee en water

46

tissuedozen

1033

gevallen kwartjes

>> Let op! Op dit moment heb ik zelf de moed gevonden om tijd vrij te maken voor projecten die ik al heel lang in mijn hoofd heb. Daarom neem ik, in ieder geval tot januari 2021, geen nieuwe cliënten aan. <<

Kijk op www.gpcgroningen.nl voor andere psychologen in Groningen

En misschien is mijn online training Meer Moed in 3x3 weken iets voor je!

Individuele gesprekken bij Renie - hoe gaat dat in z'n werk?


Ik help je om:

  • weer overzicht te krijgen in je situatie. Samen bekijken we alle factoren die meespelen en trekken zo de kluwen weer uit elkaar. Dat geeft een gevoel van ruimte en houvast. Je hoeft niet langer als een kip zonder kop rond te rennen. We gaan voor een helder overzicht van je situatie, een goed begrip van de factoren die hebben bijgedragen aan dat het nu zo is, zoals het is en het onderzoeken van mogelijkheden om hierin nieuwe keuzes te maken en nieuwe wegen te gaan.
  • beter te begrijpen waarom je vast bent gelopen. We leven allemaal met onbewuste meningen en ideeën over hoe dingen horen te zijn, over onszelf en anderen. Ik help je om hier meer inzicht in te krijgen, zodat je snapt waarom jouw probleem voor jou een probleem is, terwijl je partner of je collega er misschien wel fluitend mee omgaat!
  • je krachten en je mogelijkheden (weer) te gaan zien. Zeker als het al een tijdje niet zo gaat zoals je wilt, kun je daar erg moedeloos van worden. Ik help je om weer met beide benen stevig op de grond te gaan staan en het vertrouwen in jezelf en in je situatie te vergroten.
  • nieuwe beslissingen te maken en uit te proberen. Als je weer overzicht hebt, en je staat weer stevig op beide benen en je bent weer wat uitgerust, dan komt de energie voor een nieuw stap vanzelf!


Uitgangspunten

Om je zo goed mogelijk te helpen, ga ik uit van de volgende ideeën:

  • mensen zijn niet gek. Mensen hebben soms niet genoeg informatie waardoor ze de onhandige keuzes maken.
  • mensen zijn sociale wezens. We zijn allemaal op zoek naar een fijn en plezierig leven samen met anderen. Dit is soms lastig omdat we het contact niet willen verliezen, we willen niet voor gek staan of afgewezen worden. Maar dit betekent ook dat we niet alles alleen hoeven op te lossen. Mensen moeten dingen samen doen. Om hulp vragen is dus heel verstandig.
  • mensen zitten vol potentie. We hebben allemaal de mogelijkheden in ons, om bij te dragen en ons leven zin te geven.
  • mensen zijn uniek. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, wensen en behoeften. Iedereen mag zijn leven op zijn eigen manier inrichten.
  • alleen door anders te doen, krijg je andere ervaringen. Inzicht en praten is belangrijk, maar uiteindelijk moet er wel iets gaan gebeuren. Opdrachten horen er dus bij. Praten is leuk, maar wat DOE je er mee, daar gaat het om. Ken je de uitspraak “als je altijd doet, wat je altijd doet, krijg je wat je altijd hebt gekregen” ? Heel irritant, maar helaas wel waar 🙂
  • daar is moed voor nodig. Iets nieuws proberen vraagt om moed. Kinderen zitten vol met moed! Bij volwassenen is dat vaak al een stuk minder. In de loop der tijd raken we vaak ontmoedigd, omdat we het idee hebben anders te zijn of niet goed genoeg te zijn. Hierdoor durven we vaak geen nieuwe stappen te zetten en zijn we bang om fouten te maken. Moediger worden is een essentieel onderdeel van ons contact!


Mijn stijl van werken

Ik woon al vrij lang in het noorden en ben behoorlijk nuchter. Als er een olifant in de kamer staat, zal ik het zeggen. Ook als jij je uiterste best doet om hem onder het tapijt weg te werken.


Gelukkig heb ik ook een groot hart voor mensen en een gezonde dosis humor. Hierdoor kan ik (meestal :-)  ) de dingen zeggen zonder je een hartaanval te bezorgen of tegen de haren in te strijken.


Ik vind het belangrijk dat je jezelf kunt zijn, dat je je vrij voelt om te zeggen hoe het werkelijk met je gaat en hoe jij werkelijk over de dingen denkt en voelt. Alleen als we weten hoe het voor jou is, hoe het voor jou voelt en wat voor jou werkt, kunnen we de juiste keuzes maken. Wat ‘men’ vindt en ‘hoe het hoort’ is zelden interessant.


Ik hou heel erg van je eigen verantwoordelijkheid nemen. Jij doet wat je doet. Jij kan er voor kiezen om het nog een keer zo te doen, of iets anders te proberen. Dat dat niet altijd makkelijk is, is een tweede. Daar help ik je dan weer mee.


Praktische zaken

Een individueel gesprek duurt ongeveer 45 minuten en kost 104,- euro. De factuur hiervoor krijg je toegemaild. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je deze factuur zelf declareren om een deel ervan mogelijk vergoed te krijgen.

!Let op! Wil je de gesprekken vergoed krijgen via de zorgverzekering? Neem dan contact op met een van mijn collega's (www.gpcgroningen.nl)

Het onderwerp is afhankelijk van het thema en het plan dat we samen hebben opgesteld. Je bent ten alle tijde vrij een thema in te brengen dat je op dat moment het meest bezighoudt.


Afhankelijk van wat je nodig hebt, kunnen de gesprekken praktische en concreet zijn of meer gericht op bespiegeling en onderzoeken.


Het aantal benodigde gesprekken is vaak moeilijk te voorspellen. Je zit echter nooit aan een bepaald aantal gesprekken vast. Of je een nieuwe afspraak maakt, is aan jou!


Kennismaking? (lager tarief)

Voordat we starten met een gesprekstraject, beginnen we met een kennismakingsgesprek (52,- euro). Alleen dat kan al veel helderheid geven! Jij vertelt wat je zou willen en ik denk met je mee over wat ik je daarin kan bieden. Als ik je niet kan helpen of iemand anders weet die je (nog) beter kan helpen, zal ik je dat ook laten weten. Daarna weet je wat je mogelijkheden zijn en ben je in ieder geval weer een stap verder!


Mail of bel gerust voor het maken van een afspraak.*


Moedige groet,

Renie


*afspraken zijn mogelijk op donderdag of vrijdag.

Mijn aanbod in het kort:

Ik bied alleen hulp voor onverzekerde zorg. Onverzekerde zorg is zorg die buiten je zorgverzekering valt en dus ook niet vergoed kan worden. Je betaalt de gesprekken dus zelf
Thema's die vallen onder onverzekerde zorg zijn: burn-out, rouw, en eigenlijk alle psychische klachten die niet ernstig genoeg zijn om van een stoornis te spreken, maar wel vervelend zijn om te hebben.
Mogelijk is er vanuit een aanvullende verzekering wel gedeeltelijk vergoeding mogelijk. Kijk dit na in je eigen polis (kijk bij alternatieve zorg of psychosociale hulp).
Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Je privacy is volledig gewaarborgd. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars (ik werk ook niet contractvrij, want dat is verzekerde zorg). Mijn praktijk voldoet verder natuurlijk wel aan alle eisen en standaarden die bij mijn vak horen.
Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten en kost 104,- euro. Een kennismakingsgesprek is 52,- euro. (ook 45 minuten). De wachttijd is ongeveer 4-6 weken.

Ervaringen van anderen:

"Dank je wel, ik heb er veel aan gehad en kan weer verder."
Cliënt, m, 46
"Ik voelde me bij jou vrij snel vertrouwd en durfde daardoor meer te vertellen."
Cliënte, v, 23
"Je bent lekker nuchter en met humor, dus het was allemaal niet zo zwaar."
Cliënte, v, 33