Even geen moed? Vertrouw op de wet van Newton!
16 juni 2015 
in Moed

Even geen moed? Vertrouw op de wet van Newton!

Misschien vraag je je af wat de wet van Newton ooit te maken heeft met moed. Misschien vraag je je af wie die Newton ook al weer was en komen er flarden van vroegere natuurkundelessen in je hoofd voorbij. Misschien vraag je je af waarom Newton eruit ziet als een stoere held op de voorkant van een damesromannetje?

Dat laatste weet ik niet. De rest ga ik je nu vertellen! 🙂

Isaac Newton (Sir Isaac Newton om precies te zijn) is een van de meest bekende wetenschappers uit de geschiedenis van de natuurkunde. Hij heeft een aantal fundamentele natuurwetten beschreven, waardoor we nu onder andere vliegtuigen en space-shuttles de lucht in kunnen sturen.

De drie wetten van beweging

Newton beschreef o.a. drie wetten van beweging. Voor een (leesbare) beschrijving van de drie wetten verwijs ik je graag naar deze pagina. Het gaat voor nu vooral om de eerst wet!

De wet luidt:

“Een stilstaand object, zal stil blijven staan.
Een object dat in beweging is, zal in beweging blijven.”

Je kent het vanuit je eigen ervaring. Je zit op de bank en je verroert geen vin. Je drukt hooguit op het knopje van de afstandsbediening om van tv-zender te veranderen. De kans dat je blijft zitten (en alleen maar op een knopje drukt) voor het komende uur is groot.

Je zit op de fiets en geeft een harde trap op het pedaal. Je fiets glijdt als vanzelf verder, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Het geheim van moed heet beweging

Het geheim zit in het woord beweging! Beweging is verandering. En als je even geen moed meer hebt, wil je dat graag: verandering. Je weet alleen niet hoe, je weet misschien niet waarheen, maar het moet wel anders en het liefst zo snel mogelijk.

Zet de grootst mogelijke kleinste stap …

Schraap dat laatste restje moed bij elkaar en zet 1 stap in de richting van waar je graag heen wilt. Als je nog niet weet waar je heen wilt, zet dan in ieder geval 1 stap in de tegenovergestelde richting van waar je nu heen gaat.

Zet die stap en vertrouw op Newton. Eenmaal in beweging, blijf je in beweging. Als je die eerst voet hebt verschoven om toch van die bank af te komen, dan zijn alle andere bewegingen daarna vanzelfsprekend. Als je eenmaal de warm water kraan aan hebt gedaan, dan volgt de rest van de afwas ook.

Wat is voor jou nu de grootst mogelijke kleinste stap?

Zie je echt door de bomen het bos niet meer? Laat me je dan helpen. Een goed gesprek kan heel veel helderheid geven, per telefoon, skype, live of email. Laat afstand je niet weerhouden.  >>> Neem contact op!

Moedige groeten,
Renie

Pauline
Door

Pauline

op 22 Jun 2015

Dag Renie, ben het helemaal met je eens. De belangrijkste stap is die allereerste stap op weg naar de kraan en dan komt die afwas er ook!

Ans Cornelissen
Door

Ans Cornelissen

op 30 Jun 2015

Ja, die eerste stap!!! Het vervolg komt meestal wel.

Reactie plaatsen

Het geheim van meer zelfvertrouwen ontdekken?