Laat jij je ook zo weerhouden van je dromen?

Laat jij je ook zo weerhouden van je dromen?

Mark zit in zijn vrije avonduren zuchtend achter de computer. Hij is bezig de website van zijn fysiotherapie praktijk te verbeteren. Hij wil een autoresponder installeren. Hij snapt amper wat het is. Het kost hem nu al drie uur en opschieten doet het niet. “Ik ben fysiotherapeut, geen IT-nerd!” moppert hij.

Jessica heeft haar opleiding bijna afgerond. Ze moet alleen nog een uitgewerkte casus opsturen. Het verslag is al klaar. Het moet alleen nog ter beoordeling worden opgestuurd. Alleen dan krijgt ze haar diploma en kan ze los met haar eigen bedrijf. Toch ligt het al drie weken op de keukentafel.

Mandy komt thuis van haar werk en struikelt in de gang voor de zoveelste keer over schoenen. Ze woont alleen en kan niemand anders de schuld geven, het zijn háár schoenen. Maar er is ook geen goeie plek om die schoenen op te bergen. Eigenlijk zou er een kastje onder de trap moeten komen, maar dan wil ze de trap eigenlijk ook meteen verven. En voordat ze dat doet, moeten eigenlijk eerst de wanden van de hal opnieuw gestuct worden. Met een zucht schuift ze haar schoenen aan de kant. Ik kijk er van het weekend wel naar denkt ze (al meer dan een jaar).

Kleine dingetjes blijken grote obstakels

Veel mensen laten zich gemakkelijk ontmoedigen door dingen die niet meteen lukken. Zo kunnen sommige dingen wel weken tot maanden blijven liggen. Sommige klussen gebeuren uiteindelijk helemaal niet meer. Vaak schamen we ons er ook nog voor. Het zou toch in principe niet zoveel voor moeten stellen, toch? Desondanks blijft het maar liggen en kom je niet verder.

Bevrijd jezelf van de stress

Stel je voor dat je iemand had die het voor jou kon doen, of iemand die samen met jou de boel zou aanpakken? Dan was het waarschijnlijk zo gepiept! En dan? Dan gaat er weer een wereld voor je open. Je bedrijf zou beter gaan lopen, je kan gemakkelijker je klanten bereiken en meer omzet maken. Je zou in een mooi opgeruimd huis wonen. Je zou weer een stapje dichter bij je droom zijn. En die last van het ‘ding dat maar niet gedaan wordt’ zou van je schouders zijn. Hoe heerlijk is dat!

Ook jij kan eenvoudig over die drempel stappen en jezelf weer verder helpen.

3 tips om je over de drempel te trekken

Met deze drie tips geef je jezelf dat duwtje in de rug en komt er weer beweging in elk stilgevallen project.

Tip 1: Stel jezelf een deadline en vertel dit aan een goede vriend of vriendin. Deze vriend of vriendin wordt je stok achter deur. Het is misschien genant om iets uit te stellen, maar het is nog genanter om tegen een vriend te moeten zeggen dat je niet gedaan hebt wat je hebt beloofd. Sociale controle werkt gewoon heel goed, maak daar gebruik van.

Tip 2: Bedenk of jij de beste persoon bent om de taak uit te voeren. Ben je bijvoorbeeld fysiotherapeut en moet je een autoresponder installeren? Ga op zoek naar een IT-er die dit voor je wil doen. Voor zo iemand is dat een uurtje werk, voor jou een dagtaak. Het bedrag dat je er aan kwijt bent, heb je zo terugverdiend door de hoeveelheid tijd die het jou oplevert. Bovendien scheelt het jou heel veel stress achter de computer. Je bent nu eenmaal geen duizend-dingen-doekje en dat hoef je ook niet te zijn.

Tip 3: Je wil iets, maar je weet niet hoe of het ontbreekt je aan overzicht. Zoek iemand waarmee je kunt brainstormen. Iemand die open staat voor je plannen en je graag wilt ondersteunen. Iemand die je helpt om je gedachten te structureren, overzicht te krijgen en een stappenplan te maken.

Nooit meer uitstellen

We kennen allemaal dingen waar we tegen aan hikken. We stellen het maar uit en uit. Toch blijft het in je achterhoofd zeuren. Hoe langer ze blijven liggen, hoe genanter het vaak voelt. De enige manier is: aanpakken!

Hoe zit dat bij jou?

Waar hik jij tegen aan?
Wat stel jij al heel lang uit?

Wie kan jouw stok achter de deur zijn?
Wie kan de klus voor jou klaren?
Wie ga je om hulp vragen?

Heb je geen idee?

Mail of bel mij dan. Ik help je graag en ben van vele markten thuis.

Ik heb een groot netwerk, dus ik kan je altijd verder helpen. Ik heb ook al veel gehoord en veel mensen dat ene zetje gegeven. Voordat ik iets genant vind, moet je echt van goede huize komen, dus kom maar op!

Hoe lang stel jij je dromen nog uit?
met moedige groeten - handtekening

 

 

 

Reactie plaatsen

Het geheim van meer zelfvertrouwen ontdekken?