Trouwen met jezelf

Gisteren zat ik in de trein en pakte een achtergelaten Telegraaf om de tijd de doden. Op de voorpagina stond een artikel met als kop “In voor- en tegenspoed”.

Het artikel ging over een vrouw die afgelopen zaterdag in het
huwelijksbootje is gestaptmet zichzelf.

Ik wist niet dat het kon, trouwen met jezelf. Ik twijfel nog steeds over de rechtsgeldigheid ervan, maar het idee intrigeerde me.

Getrouwd zijn met jezelf … hoe zou dat er uit zien?

Stel je voor ik zou vreselijk veel van mij houden …
… mij heel graag gelukkig zien …
… door het vuur willen gaan voor mij …
… en er helemaal voor gaan …

Nou hoor ik al een paar mensen sputteren van sjonge jonge, dat is wel een heel romantisch beeld van een relatie, dus oke, we maken het wat realistischer:

  • stel ik zou wat vaker zeggen tegen mezelf wat ik leuk vind aan mezelf?
  • stel dat ik vaker zou zeggen dat ik van mij houd?
  • stel dat ik af en toe iets leuks koop of ga doen, gewoon omdat ik het ben, en ik gelukkig mag zijn, gewoon omdat ik ben, niet om wat ik kan of doe
  • stel dat ik mijn gekkigheden wat meer zou accepteren en ze soms zelfs schattig zou vinden?
  • stel dat ik met meer geduld mezelf zou ondersteunen en af en toe zou toefluisteren “komt wel goed, schatje” (met of zonder glaasje Roosvice)?
  • stel dat ik mezelf af en toe bij de arm zou nemen omdat ik weer zo loop te treuzelen vanwege iets wat ik wel graag wil, maar niet goed durf en zeg: “Huppakee, kom op dan doen we het samen.”?
  • stel dat ik mezelf een liefdevolle knuffel zou geven als t weer eens niet zo is gegaan zoals ik had gedacht en ik mezelf op de kop loop te geven?

Een diepe zucht ontsnapte mij.

Dat zou heel fijn zijn, dacht ik.

Rob Terpstra
Door

Rob Terpstra

op 24 Sep 2013

Wat een goed idee. Jouw suggesties dan. Dat trouwen moest ik maar niet doen, dat is zo euhh definitief!

MaxAvticr
Door

MaxAvticr

op 16 Apr 2018

Аренда авто Симферополь аэропорт недорого, только иномарки с кондиционером. На сайте http://парк777.рф

juliasi69
CharlesPeeli
Door

CharlesPeeli

op 16 Mar 2019

hOur company offers safe supplements. Take a look at our health contributing portal in case you want to improve your health. Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to to improve your health with a help of generic supplements. Our company provides supreme quality healthcare products. Look at our health contributing website in case you want to strengthen your health. Our company offers supreme quality weight loss products. Visit our health contributing website in case you want to look better. Our company provides supreme quality health products. Look at our health contributing website in case you want to improve your health. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to feel better with a help of generic supplements. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to feel better with a help health products. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to feel better with a help of generic supplements. Our company offers safe supplements. Take a look at our health contributing site in case you want to strengthen your health. Our company offers herbal health products. Take a look at our health contributing site in case you want to look better. Our company offers a wide variety of non prescription products. Take a look at our health portal in case you want to to feel healthier with a help health products.

Reactie plaatsen

Het geheim van meer zelfvertrouwen ontdekken?