Herken jij jezelf hierin?

Jij bent


  • Iemand die zijn zaakjes eigenlijk best goed voor elkaar heeft
  • Je hebt waarschijnlijk een goede baan en een vol, druk leven
  • Je bent een aanpakker en je staat open voor nieuwe dingen. 
    Zo ben je tenslotte gekomen waar je nu bent.

Zo voor het oog van de buitenwereld is er niets aan de hand. Misschien vraag je je

stiekem ook wel een beetje af, wat je hier eigenlijk doet, op zoek naar wat eigenlijk?


Maar toch zit je iets gewoon niet lekker. Misschien weet je al precies wat het is, misschien is het

nog vooral een onbestemd gevoel.

- je bent wel zo 'lekker druk', maar je komt eigenlijk niet altijd toe aan wat je zelf echt belangrijk vindt. Je tijd gaat op aan verplichtingen en afspraken. Dit veranderen zou "gedoe" geven, met je baas, je partner of je schoonmoeder. Dat wil je natuurlijk niet.

- je bent wel zo 'lekker druk', maar je komt eigenlijk niet toe aan gewoon gezellig, ontspannen, genieten, plezier maken, niet moeten. Je hoofd zit altijd vol en er moet altijd van alles. Dat wil je eigenlijk niet meer.

- je bent wel zo 'lekker druk', maar is dit wel wat je wilt? Soms droom je over andere dingen. Dingen die je van huis uit nooit heb meegekregen. Dingen die je mensen in je omgeving niet ziet doen. Je zou de eerste zijn, een rare snuiter worden. Dat wil je natuurlijk niet.


Je hikt aan tegen een verandering of een keuze. Je zou eigenlijk wat willen veranderen, het anders willen doen, dan hoe je het nu doet. Maar kan dat wel? Kan JIJ dat wel? En mag dat wel? Hoort dat wel? En hoe zullen de mensen om je heen reageren?


En zo tikken de dagen weg. Laat maar, denk je, Ik heb het toch goed? Morgen, denk je, morgen ga ik er echt mee aan de gang. Maar morgen komt maar niet. Het ding lijkt wel steeds groter te worden, in je hoofd, in je hart, Je raakt steeds meer gespannen, het slokt je steeds meer op. .


Je baalt meer en meer van de situatie en van jezelf, dat je er niets aan doet.

Tijd om er nu echt iets mee te gaan doen! Maar hoe? En waar begin je??


Ik kan je helpen weer meer helderheid en overzicht te krijgen. Lijkt het je wat?
Neem contact op voor een vrijblijvende (telefonische) kennismaking om te kijken

of we samen jouw varkentje kunnen gaan wassen. Laat mij je sparring-partner zijn!Voorbeelden uit de praktijk:

"Ik ben net afgestudeerd en heb gelijk een mooie baan aangeboden gekregen. Eigenlijk wilde ik na mijn studie gaan reizen. Maar ja een mooie baan met een vast contract in deze tijd … dat kun je toch niet weigeren?"

"Ik werk nu al 20 jaar bij hetzelfde bedrijf. Ik ben er ingerold. Wist vroeger eigenlijk ook niet zo wat ik wilde, dus het was altijd ook wel oke. Nu krijg ik een aanbod van een vriend om een bedrijf op te starten met onze gezamenlijk hobby. Lijkt me echt supergaaf, maar kan ik dat wel?"

"Ik ben onlangs vader geworden, daar ben ik blij mee, maar ik vind het ook wel lastig. Er komt veel boven over mijn eigen vader en opvoeding. Mijn vrouw is helemaal in de wolken. Ik durf het niet zo goed aan te kaarten. Is wat ik voel wel normaal?"

"Vorig jaar is mijn man overleden. Anderen lijken hem al vergeten te zijn. Die doen zo quasi-blij als ze me zien, dat ik zo krachtig ben en dat ze het zo bewonderen hoe ik weer verder ga met mijn leven … maar ik mis hem nog steeds. Ik durf het tegen niemand te zeggen. Het is toch al weer bijna een jaar geleden en met huilen los je ook niets op toch?"

"Ik kom zelf een beetje uit een los zand gezin, wij waren vroeger thuis nooit zo hecht. Bij mijn man wel. Elke zondag word ik dan ook geacht mee te gaan naar de familie. En dan niet even voor een kopje koffie, maar zo goed als de hele zondag ben ik er aan kwijt. Ik ga er meer en meer tegenop zien. Hoe los ik dit op?"