Wat doe jij, als je even de moed niet zo hebt?
01 juli 2015 
in Moed

Wat doe jij, als je even de moed niet zo hebt?

Soms lijkt het ook gewoon allemaal tegen te zitten. Slecht geslapen, je brood is op, je klussenlijst hangt tot op de grond, je mobiel is leeg en ja hoor, ongesteld!

Soms moet je de moed echt uit de puntjes van je schoenen zien te trekken.

Ik hou graag vast aan het verhaal over de mysterieuze ring. Een ring waar je verdrietig van wordt als je blij bent en blij van wordt als je verdrietig bent. De inscriptie in de ring?

“This too shall pass”

Wat is jouw favoriete quote, muzieknummer, comfortfood, manier om jezelf weer van de bank te krijgen?

Ik hoor het graag via een reactie hieronder of via facebook!

Moedige groeten,
Renie

jolanda (donker)
Door

jolanda (donker)

op 04 Jul 2015

"Dora, houd moed en zwem" Dat zei wijlen mijn vader altijd vroeger, als ik ergens tegen op zag, het niet meer zag zitten en er het liefst de brui aan wilde geven. Het is een quote uit een of ander toneelstuk dat ver voor mijn tijd door de plaatselijke toneelvereniging gespeeld was, en ik heb mijn vader die zin vaak horen zeggen. Samen met "Luctor et emergo" (ik worstel en kom boven). Ik zeg het nog vaak tegen mezelf. Geen mysterieuze ring voor mij, maar eigenlijk zijn deze twee zinnen dus wel waardevolle "erfstukken" die me stimuleren mezelf aan mijn haren uit het moeras te trekken en in actie te komen. Dank je wel pap. Ik zwem nog even door ;)

Renie Bahlmann
Door

Renie Bahlmann

op 14 Aug 2015

Mooi voorbeeld Jolanda! :-)

Reactie plaatsen

Het geheim van meer zelfvertrouwen ontdekken?